Recension: En sista bön av Richard Montanari

Författare: Richard Montanari
Titel: En sista bön
Originalets titel: The Rosay Girls
Utgivningsår: 2007
Förlag: Norstedts
Översättare: Nils Larsson
Antal sidor: 382
Källa: Bibliotek
Intresse: deckare, kriminalroman, spänning
Andra titlar i serien: Dödsscen, Villebråd, Play Dead, Echo Man
Betyg [Rating:4.5/5]

Under en kort tid hittas flera unga tjejer mördade och lemlästade runt om i Philadelphia. Dåden har religiösa förtecken och på var och en hittar Kevin Byrne och Jessica Balzano ledtrådar som är tänkta att leda dem till platsen där han tänker dumpa nästa offer.

Jessica börjar läsa in sig på religiösa seder och bruk men det är först när hon får hjälp av en präst som hon förstår vad mördaren försöker göra. Nu gäller det för Kevin och Jessica att hitta honom innan han kan slutföra sin djävulska plan.

Med Villebråd seglade Richard Montanari upp till topps på min lista över författare som jag vill läsa mycket mera av. Och med En sista bön befäster han sin ställning som en av de bästa deckarförfattarna i världen just nu. Han skriver med ett sådant driv och hårt tempo att man blir tvungen att lägga boken ifrån sig ibland bara för att hämta andan. Dessa pauser blir dock aldrig särskilt långa då boken tycks hoppa upp på axeln och picka en i sidan av huvudet som för att säga ”läs mig, läs mig”. Sådana inviter har i alla fall jag svårt att stå emot.

Mer behöver egentligen inte sägas och det råder knappast någon tvekan om att jag tycker att du ska låta dig svepas med av Montanaris näst intill geniala författarskap?

Den här boken ingår i läsutmaningen: Deckare jorden runt som ni kan läsa mer om på Paulas blogg.

Intressant?

Comments

  1. Det låter utan tvekan som en spännande bok det där. Är alltid glad över att hitta bra deckare, så tackar för det tipset! =)

  2. Det här var den första boken jag läste av Montanari och jag föll också pladask! Visst är han bra!? Jag har även läst Dödsscen (som jag tyvärr inte tyckte om lika mycket) och ser nu fram emot en relativt nyinköpt Villebråd 🙂
    Frida (påhittade nöjen) recently posted..Bokfrågornas ABC – del 27

    • Jag håller på med Dödsscen nu och än så länge håller den måttet. Jag har med andra ord läst dem i följande ordning: 3, 1 och 2 men det fungerar det med 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: