Recension: Svärmaren av Anna Bovaller

Petra Westers biträdande jurist dör i hennes armar på advokatbyrån Adelsohn & Strand. Två saker står omedelbart klart: Victoria skulle träffa någon och hon dog inte en naturlig död. Polisutredningen leds av kriminalkommissarie Ted Söderberg.

Petra Wester måste utöka sin arbetsbörda genom att städa upp och fördela Victorias ärenden och under resans gång får hon reda på djupt begravda händelser från såväl Victorias som Petras historia.

Svärmaren går mer in på familjära element än vad Svinajakten gjorde. Detta brukar i normala fall ge mig stora gröna utslag som kliar och skaver något alldeles fruktansvärt. Som tur var sköter denna familjekoppling på ett utsökt sätt och den tar varken särskilt mycket tid eller energi från själva utredningen.

Boken tar upp ständigt aktuella ämnen som det är omöjligt att inte känna någonting inför. tål det mesta men även jag har en tröskel och när den passeras så brukar både avsky, ilska, sorg och ibland även en viss form av avundsjuka framträda. Så även här!

I övrigt är mycket sig likt från Svinajakten men trots det känner att jag är långt ifrån färdig med och hennes alter ego (?) Petra Wester. Som tur är kan genast kasta mig över Äppelkyrkogården då den redan står och väntar i min bokhylla.

Bokfakta:

Författare:
Titel: Svärmaren
Utgivningsår: 2010
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 363
Källa:
Intresse: kriminalroman, deckare, juridik
Serie: Petra Wester ( del 2)
Betyg [Rating: 3./5]

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: