En Wiccan har kommit till Three Pines [Recension]

Det känns som att jag har blivit beroende av Armand Gamache och Three Pines. Jag hinner knappt avsluta boken jag håller på med innan jag rycker tag i en ny. Nu har jag dock bara en kvar att läsa innan jag måste beställa fler, men det får allt vänta ett tag för jag har nämligen köpstopp … igen!

I The Cruellest Month kommer en Wiccan till staden och håller sin första seans på bistron, men resultatet uteblir. Många är skeptiska till hennes krafter, men hon skyller misslyckandet på att bistron är alltför lycklig och att det då är omöjligt att få kontakt med de döda. Därför tas beslutet att de ska hålla en seans till, denna gång i the old Hadley house, vilket skulle visa sig vara ett ödesdigert misstag.

I normala fall brukar jag fnysa åt allt som har med det övernaturliga att göra, och det skulle jag ha gjort även här om Louise Penny inte skulle ha lyckats knyta ihop alla trådar på ett bokstavligt naturligt sätt.

Det som jag framför allt gillar med Pennys böcker är miljön, karaktärerna och hennes förmåga att bibehålla läsarens intresse även när det inte händer särskilt mycket. I The Cruellest Month tar hon lång tid på sig innan hon låter Armand Gamache träda in i handlingen, men det gör ingenting eftersom man har så mycket annat att fokusera på: den avundsjuka som Peter Morrow känner gentemot sin fru Clara, den skumma Wiccan som har dykt upp från ingenstans och som uppenbart har en dold agenda, Ruth Zardo som är osedvanligt påhittig, eller vad man nu ska säga och så klart the old Hadley House påverkan på alla som stiger innanför dess dörrar.

Dead Cold påbörjades en häxjakt på Armand Gamache och det skulle visa sig att några av hans kollegor inte är så hängivna och pålitliga som han hade trott. Dessa oärliga handlingar fortsätter här i The Cruellest Month, och det enda sättet att få reda på hur det hela slutar är att läsa boken.

Bokfakta:

Författare: Louise Penny
Titel: The Cruellest Month 
Utgivningsår: 2007
Förlag: Sphere
Format: Pocket
Antal sidor: 454
Källa: Köpt
Intresse: deckare, kriminalroman
Serie: Armand Gamache (del 3)
Betyg [Rating:4/5]

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: