Tematrio – Titelkvinnor

I veckans Tematrio vill Lyran att vi ska berätta om tre romaner/noveller/texter med ett kvinnoförnamn i titeln!

Jag var bombsäker på att jag hade läst och recenserat minst tre böcker med kvinnonamn i titeln. Men ack vad jag bedrog mig. Efter att ha konsulterat min recensionssida så visade det sig att jag endast hade läst två sådana. Räddningen kom i form av en bok som jag visserligen inte har läst, men den står så fint bland mina olästa böcker i bokhyllan.

1. Lucianas långsamma död av Guillermo Martínez är en otroligt sällsam historia som ligger så långt ifrån det jag normalt brukar läsa som det går att komma. Nästan i alla fall. Människor dör även här och då känner jag mig ju åtminstone lite hemma i alla fall. Styrkan i den här boken ligger varken i intrigen, tempot eller språket. Nej, här är det helt och hållet berättarperspektiven som fascinerar och insprirerar.

2. Matildas sista vals av Tamara McKinley läste jag direkt efter att jag hade charmats av hennes triologi (Landet bortom haven, De modigas rike samt Arvet) vilket skulle visa sig vara ett stort misstag. Språket och miljöskildringarna är även här underbara, men i övrigt lämnar den mycket övrigt att önska.

3. Olivia Joules fria fantasier av Helen Fielding handlar om just Olivia som arbetar som journalist. Hon blir skickad till Miami för att skriva en artikel om hudkräm. Väl där riktas hennes blickar mot filmproducenten Pierre Ferramo som hon tror är en skum person. Hon börjar förfölja honom och baske mig verkar det inte som att hon har rätt?! (Jag hoppas verkligen att den är bättre än den låter!)

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: