Bokalfabet 2.0 – del 16

Oj oj oj vad tiden går fort! Det har redan blivit en ny vecka vilket innebär en ny bokstav i Lindas Bokalfabet 2.0. Turen har kommit till bokstaven ”P” och följande ord ska bilda en eller flera boktitlar: petig, påföljd, pyssling, parallell och panelhöna.

Samtliga skurkar (eller i alla fall nästan) får skona sina brott i de böcker och påföljden blir oftast fängelse. En bok jag verkligen kan rekommendera är No Rest for the Dead av hela 26 olika författare.

Pyssling kan ju inte bli någonting annat än Astrid Lindgrens Nils Karlsson Pyssling

Deckare/kriminalromaner fullständigt kryllar av parallella historier och det vore ju ohållbart att lista dem alla här. Men ett par smakprov kan jag ju alltid bjuda på: Lost river av Stephen Booth (där Diane Fry och Ben Cooper befinner sig på två olika håll och nystar i varsin utredning) och Crooked Letter Crocked Letter av Tom Franklin där parallelliteten utgörs av Larry Otts och Silas Jones tid som kompisar och vad som hände i deras liv efter Cindy Walkers försvinnande. Ruskigt bra bok så läs den!

Överste Bart de Wit i Dead Before Dying av Deon Meyer är en extremt petig person som  tänker mer på polisens framtoning än på den utredning som bokens huvudperson Mat Joubert är ansvarig för.

Panelhöna passar jag på.

Petra Wester är huvudkaraktär i Anna Bovallers deckare. Tyvärr kan jag inte berätta någonting om henne då jag inte har hunnit läsa hennes böcker ännu, men det kommer. Var så säkra!

Paradiset på jorden måste väl ändå vara Australien som Tamara McKinley beskriver landet i till exempel Landet bortom haven.

Comments

  1. Jag kom också fram till att i deckare fanns det gott om parallella historier! Och Australien var fantastiskt…

  2. enligt O
    Twitter:
    says

    Australien skulle kunna vara paradiset. Åker gärna dit igen. Bovaller ahr inte heller jag läst. Ska bli spännande att se vad du tycker.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: