Min bokskatt (8)

Min bokskatt avslöjar nya böcker som har tillkommit i min samling under den senaste tiden. Om du vill delta med ett eget Min bokskatt-inlägg så hittar du mer information här.

Det går oerhört trögt med läsningen av de böcker som ingick i Min bokskatt 7. Av de fem böcker som listade där har jag bara läst en och nu håller jag på med av som är extremt seg. är lika besviken över den här boken som jag var lyrisk över Flyga drake. Mer om det i ett kommande inlägg.

I dag har i alla fall varit på biblioteket och införskaffat mig några nya förhoppningsvis spännande böcker:

tyst vittne Tyst vittne av Nigel McCrery (Ingår i min Thriller-utmaning) (Recension)

Synopsis

Han måste vinna tid, tid att tänka, tid att fatta vad som hade hänt. Allt hade ju gått bra. Hur hade han kunnat bli avslöjad så fort? Han brukade veta var gränserna gick, men den här gången hade han tydligen överskridit dem, gått för långt, och nu flydde han för livet.

”Den avlidne är vit, man, i de övre tonåren eller början av de tjugo. Förruttnelsen är långt framskriden och han är naken. Höger hand saknas…”, konstaterar doktor Sam Ryan, när hon en mörk natt kallats ut till den lilla kyrkogården i Nortwick, en liten engelsk by där ”aldrig något händer”.
Allt pekar mot ett ritualistiskt dåd med rötter i svart magi. Ytterligare ett mord tycks bekräfta det. Ett attentat mot Sams liv tyder på att hon är på rätt spår. Nu tvingas hon skaffa fram de bevis polisen desperat söker efter.

Den här boken ligger till grund för tv-serien med samma namn.

sista samtaletSista samtalet av Stephen Booth (Recension)

Synopsis (från adlibris.com)

Det är rävjakt ute på en regn- och vindpinad ljunghed i grevskapet Derbyshire, när hundarna plötsligt hittar ett lik. Det tillhör en välklädd herre som har fått skallen krossad – men av vad?

I samma veva ringer en anonym och berättar för polisen om just detta lik. Det är bara det att anmälaren påstår att det ligger nästan en kilometer från den plats där hundarna verkligen hittade det.

Diane Fry och Ben Cooper får inte någonting att gå ihop, och snart nog får de lära känna en värld av jägare och militanta jaktsabotörer, häststölder och en tämligen undanskymd sektor av den brittiska köttmarknaden.

Diane Fry försöker ta reda på mer och mer om den mördades ljusskygga affärsverksamhet, medan Ben Cooper blir alltmer övertygad om att mordgåtans lösning står att finna långt tillbaka i ett ganska solkigt förflutet.

Historiens vingslag ekar över denna trakt, inte minst i den lilla by där minnet av digerdöden har blivit en lukrativ turistattraktion.

Men hur levande historien än må vara upptäcker Fry och Cooper rätt snart att nuet är jobbigt nog.

heart shaped box Heart shaped box av Joe Hill (son till Stephen King)

Synopsis (från adlibris.com)

The old death metal rockstar Judas Koyne is a collector of the macabre, and when he finds an offer to buy a dead man’s suit on E-bay with the promise of an included ghost he can’t resist. When the suit arrives in a heart shaped box the ghost starts to appear…dangling a straight razor from his hand…

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: