Min bokskatt (6)

avslöjar nya som har tillkommit i min samling under den senaste tiden. Om du vill delta med ett eget -inlägg så hittar du mer information här.

Maskarna på carmine street Maskarna på Carmine Street av Håkan Nesser (Läste ej ut denna bok!)

Synopsis (från adlibris.com)

Det är inte bara kistbegravningar och en bekant - som utspelar sig ”six feet under”, Håkan Nessers nya New York-roman gör det också, i ett mörker som befolkas av stulna diktrader, synska, manipulativa författare, komplicerade, innebördsdigra lögner, giftiga bokstäver, skingrade älskande och trofasta, hoppingivande hundar och privatdetektiver.

Maskarna på Carmine Street är en kärleksroman med förhinder om priset för blind förälskelse. Den utspelar sig i ett New York där Edgar Allan Poes Korp ännu förmedlar kryptiska meddelanden från de döda, dystert mässande sitt ”Aldrig mer, aldrig mer”, med tydliga ekon från debut- och kärleksromanen Koreografen. Likväl representerar Maskarna på Carmine Street en ny fas i författarskapet, en ny värld.

Den orolige mannenDen orolige mannen av

Synopsis (från .com)

En vinterdag 2008 försvinner en pensionerad hög marinofficer, Håkan von Enke, under sin dagliga promenad i Lilljansskogen.
För Kurt blir det en personlig fråga av högsta rang. von Enke är nämligen Linda Wallanders svärfar och hennes lilla dotters farfar.
Trots att utredningen handläggs av polisen i Stockholm kan Kurt inte låta bli att engagera sig. När sedan också von Enkes hustru Louise försvinner, lika spårlöst, lika gåtfullt, blir hans engagemang om möjligt ännu större.
Trådarna leder bakåt i tiden, till Kalla kriget, högerextrema sammanslutningar och lönnmördare från det gamla Östeuropa. anar att han har kommit en stor hemlighet på spåren, som berör hela den svenska efterkrigshistorien. Kanske befinner han sig i utkanten av något som är mångdubbelt allvarligare än Wennerströmaffären, den värsta spionhärva Sverige upplevt.
kastas in i ett skeende vars förvecklingar han har svårt att överblicka.
Samtidigt dyker ett ännu mörkare moln upp på hans himmel

Inte ens det förflutna Inte ens det förflutna av

Synopsis (från adlibris.com)

Den gamla träporten till fängelsetornet Kajsarn i Visby står på glänt. Pojken fattar flickans hand i mörkret när den fuktiga kylan slår emot dem som ett dödens eget andetag och porten slår igen. Ingen hör deras rop på hjälp. De trevar sig fram för att inte falla ned i den mörka grottan. Mellan stenarna i muren hittar Erik en skinnpåse med en karta. I den svaga ljuslågan från tändaren ser de att den är daterad 1816. Sedan den natten har de haft en hemlig överenskommelse om att en gång fara till Gotska Sandön och gräva upp vrakplundrarens skatt.

Efter trettio år av väntan och just när en möjlighet att hämta skatten yppar sig slås allting i spillror. Strax före hittas Erik Hansson ihjälfrusen i sin bil på riksväg 142. Brott kan inte styrkas. I ett förvirrat sinne väcks tankar på vedergällning och död för ett förlorat liv. De som orsakat så mycket lidande och skam får inte gå ostraffade.

Döden skriver en inbjudan. Sju kvinnor reser till Gotska Sandön på ett rehabiliteringsläger i regi av försäkringskassan. Det blir storm, all elektricitet slås ut. Få av dem kommer att återvända…

En av dem som följt med till ön är Maria Wern, som ska vittna i en rättegång och har blivit hotad till livet. Resan visar sig vara ett ödesdigert beslut: efter ett par dagar inser hon med förfärande skärpa att de alla är omfattade av en djävulsk plan.

Den brustna huden av Stuart MacBride (Recension)den-brustna-huden

Synopsis (från adlibris.com)

Det är en gråkall februari i Granitstaden. Runt hörnet lurar en brutal våldtäktsman ?

En ung kvinna är på väg hem i den mörka natten. Gatorna är mer eller mindre folktomma. Kvinnan är salongsberusad, hårt sminkad och klädd i kortkort. Tätt efter henne följer en man i träningskläder. Och han är mycket nöjd över det han ser framför sig. Kvinnan ska bli hans ”lyckliga nummer sju”.

Vad våldtäktsmannen inte vet är att kvinnan är polis och väl förberedd på vad som komma skall. Med en snabb och med välriktad spark fäller Jackie Watson honom.

Samtidigt befinner sig hennes pojkvän och kollega Logan ”Lasarus” MacRae på bårhuset. Någon har dumpat en kropp inlindad i en filt utanför sjukhusets akutmottagning. Det ser ut som om någon från den lokala bondageklubben tagit i med hårdhandskarna.

När Logan återvänder till polisstationen får han sitt livs chock. I häktet sitter våldtäktsmannen och det är inte vem som helst. Robert Macintyre är en mycket framgångsrik fotbollspelare och medieälskling.

När Macintyres mor i sällskap med en känd stjärnadvokat anländer till polisstationen blir polisens brist på faktiska bevis smärtsamt tydlig och de tvingas släppa Macintyre. Jackie Watson är dock övertygad att han är skyldig och hon tänker ta till varje medel för att få honom fälld trots att hon får en hel stad emot sig.

Logan nystar vidare i fallet med den dumpade kroppen och ganska snart dras Logan in i ett gränsland av porrskådisar, sexbutiker och sadomasochism. Till råga på allt springer det runt en knivförsedd åttaåring i staden.

Det enda sättet att för Logan att avancera och komma ifrån sin plumpa och inkompetenta chef är att visa sig på styva linan, men han har fått två väldigt otacksamma fall – och indirekt genom sin flickvän ett tredje – på sitt skrivbord. Balansgången mellan privat- och arbetsliv blir svår.

Nu är det din tur: Vilka är dina nytillkomna i din samling/läslista?

Tidigare -inlägg:

Min bokskatt (1)
Min bokskatt (2)
Min bokskatt (3)
Min bokskatt (4)
Min bokskatt (5)

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: