Nigellas kök av Nigella Lawson

 Jag är inte ett dugg intresserad av matlagning. Faktum är att jag rent av avskyr det. Däremot kan jag tycka att det är trevligt att se matlagningsprogram på tv: Den nakne kocken, Jamie Oliver, är en favorit och Nigella Lawson är en annan. När jag ser dessa program ägnar jag inte någon stor uppmärksamhet åt det de faktiskt lagar. I stället fascineras jag av hur lyckliga de ser ut när de står i köket och rör om i sina grytor med ett leende på läpparna och med det där speciella glittret i ögonen som man får när man håller på med någonting som man verkligen älskar att göra. Och som jag önskar att det skulle kunna smitta av sig på mig!

När det gäller Nigella finns det en programpunkt som får mig att spetsa öronen lite extra, och det är när det är dags för henne att sätta igång med hennes fantastiska desserter.

Det var också just för dem som jag valde att beställa ett recensionsexemplar från Modernista förlag och på den vägen är det att Nigellas kök hittade till min brevlåda.

Efter att ha bläddrat igenom den fastnade jag för tre desserter som jag absolut kommer att ge mig på. Kanske redan till jul:

Grasshopper-paj (Grasshopper är för övrigt min absoluta favorit drink som jag dricker alltför sällan), Piña-colada glass utan maskin och Tiramisu med Frangelico.

Mmmm, vad det vattnas i munnen!

Glädjande nog fanns där också ett Expressregister med maträtter som tar mindre än 30 minuter att tillaga. Detta är definitivt någonting för mig: ju snabbare och enklare, desto bättre.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: