Recension: Pianostämmaren av Stefan Tegenfalk

Table of Contents

blev näst intill deprimerad när jag hade läst den sista boken i trilogin om poliserna Walter Gröhn och Jonna de Brugge, eftersom då trodde att jag aldrig skulle få återse dem mer.

Men så läste att Stefan Tegenfalk hade släppt en fjärde med ovan nämnda poliser i huvudrollerna, och den glädje kände då visste inga gränser. Än gladare blev jag (om nu det är möjligt) när jag fick ett mejl av Massolit förlag som frågade om skulle kunna tänka mig att och recensera Pianostämmaren

Man behöver knappast vara Einstein för att lista ut vad svarade.

Pianostämmaren är full av människor och handlingar som väcker starka hos mig, och blev ofta så frustrerad att jag bara ville skrika IDIOTER rätt ut. avskyr all form av mobbning, och Tegenfalk beskriver skickligt hur det i dagens läge är lättare än någonsin att sprida hatpropaganda till alla som vill lyssna.

Det finns dock en sak som avskyr än mer än mobbning, och det är ren och skär idioti.

I fokus står den 16-åriga Linnea vars föräldrar har lämnat över sin dotters uppfostran till olika barnflickor, eftersom de anser sig ha andra viktigare uppgifter att ta hand om. Med andra ord finner hon ingen kärlek i hemmet, vilket sårar henne på djupet.

Ej heller känner hon någon trygghet i skolan, eftersom det finns ett gäng som mer än gärna gör livet surt för henne och de tvekar inte att bryta ner henne till en obefintlig massa.

Inte ens när Linnea går på sina pianolektioner får hon den uppmuntran hon så väl förtjänar, detta trots att hon är mycket begåvad för sin ålder. Det är först när hon träffar Pianostämmaren som livet börjar se ljusare ut för henne. Åtminstone ett tag …

Tyvärr är det inte bara en människa som borde skämmas när denne ser sig i spegeln. kan dock inte motivera det eftersom jag då per automatik skulle avslöja för mycket av handlingen. Ej heller kan jag orda så mycket om mina och tankar allteftersom historien utvecklar sig, och det av samma anledning.

Vad däremot kan säga är att denna berörde mig starkt, och för en gångs skull ligger inte mitt fokus på själva mordhistoorien utan på Linnea och den situation som hon befinner sig i. Att mina flickor har haft det tufft har ni nog förstått, och tyvärr är det så att deras situation i mångt och mycket kan jämställas med Linneas. Till skillnad från Linnea har de dock en mor som bryr sig, och kärlek och förståelse kan göra mycket, men inte allt, för en vilsen tonåring.

Linnea har inte samma tur, men vad som händer med henne kommer ni inte att få veta förrän du själv har läst boken.

Bokfakta:

Författare:
Titel: Pianostämmaren
Utgivningsår: 2012
Förlag: Massolit
Format: Inbunden
Antal sidor: 40
Källa:
Intresse: deckare, kriminalroman
Serie: Walter Gröhn (del 4)
Betyg [Rating:4/5]

 

Comments

  1. Jag sträckläste de tre första, måste nog klicka hem den här också:)
    boktok73 recently posted..Bokbloggsjerkadags

  2. Visst var den bra 🙂 Jag gillade den verkligen!!
    [Anna] recently posted..I min brevlåda #16

    • Den var mycket bra och jag hoppas att Tegenfalk kommer att skriva fler böcker om Gröhn och de Brugge 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge
%d bloggare gillar detta: