Bokalfabet 2.0 – del 13

Bokalfabet 2.0-MÄntligen har Linda dragit igång sitt Bokalfabet 2.0 igen! Turen har kommit till bokstaven M och därmed är det följande ord vi ska hitta titlar till: mamma, magstark, munter, mystisk och människa.

brukar få blackouter vid sådana här bokstavslekar har jag tagit mig friheten att tänja på gränserna en aning 🙂

har precis läst ut Sanningen om Alice av Rebecca James (recension kommer inom kort) och där spelar Katherines mamma en ganska stor roll.

är inget stort fan av Simon Becketts och den främsta anledningen är att de är väl magstarka: Dödens kemi, Skrivet i eld och Dödens viskningar. Nu har hört, eller snarare läst, att Beckett har övergivit sina extrema överdrifter i Från andra sidan graven, vilket baske mig var på tiden. Kanske, men bara kanske (!) ger honom trots allt en chans till.

Nora Roberts Förföljd av det förflutna var på många sätt en slags munter läsning då den i särklass var den absolut sämsta någonsin har läst. Tycker du om Harlequin eller andra romantiska samt hundar så är det en bok för dig. gillar varken eller …

Roy Grace (Peter James) fru Sandy försvinner under mystiska omständigheter … mer tänker inte säga då jag kommer att förstöra en stor del av förtjusningen med James då.

Människa ja, samtliga ovanstående har naturligtvis människor som huvudkaraktärer, men då det kändes en aning fantasilöst så satsar i stället på en synonym och säger Personskada av Elsebeth Egholm.

Den första karaktär på M som poppade upp i min hjärna var Kommissarie Morse som är en skapelse av Colin Dexter. John Thaw spelade mellan 1987 – 2001 men när han dog 2002 fick i stället hans vapendragare Lewis avancera på karriärstegen och sedan 2006 kan vi se honom i Kommissarie Lewis.

Sedan har vi då den sista frågan som handlar om midsommar och är ganska säker på att en midsommar firas i någon av Håkan Östlundhs böcker, men minns inte i vilken titel. Då kom jag att tänka på Morden i Midsomer, baserade på Caroline Grahams böcker, som måste kunna räknas som ett fullvärdigt svar. Eller? 🙂

 

 

Comments

  1. Sara Pepparkaka says

    ..jag är vanligen förtjust i romatik, men har inte heller riktigt fallit för Nora Roberts. Men det händer att jag läser Harleqin med nöje!

  2. Maria_ungavuxna says

    Ah, Nora Roberts ;). Brukade älska hennes böcker men inte känt något sug på senare år. Inte efter din recension heller! (Och ”Life of Pi”? Minns att det var något om en ”sloth” på första sidan, men sen läste jag just inte längre.)

    • Roberts bok står sig bra i jämförelse med ”Life of Pi” ty båda är lika usla. Jag har uppmuntrat en kollega att läsa Roberts bok eftersom hon tycker om romantisk litteratur samt är galen i hundar. Dock verkar läsningen gå trögt och jag vet ju hur jag tolkar det även om hon säger att hon alltid är för trött för att läsa 🙂

  3. Att tänja på gränserna är en sport! Stackars invånarna i Midsomer förresten, det kan inte finnas många kvar. Och mysteriet med Roy Grace fru är verkligen spännande att följa!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: