Rendell & Carr är inte min ”cup of tea”

I går eftermiddag började läsa I krokodilens gap eller The Crocodile Bird av Ruth Rendell och i dag slutade den efter en sisådär 60 sidor.

Det är något av det märkligaste har läst på länge. Liza är en ung tjej som inte har någon aning om hur världen ser ut utanför hennes väggar där hemma då hennes mor Eve har hållit henne instängd i hela hennes liv. Eve hon mördar en massa människor men åker aldrig dit. Förrän den ödesdigra kvällen där historien börjar. Polisen kommer och hämtar henne, men innan de har hunnit hem till hennes hem skickar hon iväg sin dotter för att åka till en bekant i London.

Liza bestämmer sig dock för att ta sin tillflykt till Sean, en kille betydligt äldre än henne och för honom berättar hon sin livs historia från det att hon var fyra och framåt. När hon hade kommit till att berätta om sin mors första mord slutade läsa. Det hela är fullständigt ointressant, intetsägande och urtråkigt!

För mig är det en gåta att Ruth Rendell ens kan nämnas i samma mening som drottning. Hon behöver dock inte känna sig speciellt ensam då både hon och John Dickson Carr numera är medlemmar i ” förstår inte deras storhet klubben”. Två gånger påbörjade jag Carrs Det krökta gångjärnet och lika många gånger avslutade den utan att ha kommit mer än till högst halva boken.

I och med att ger upp om Rendells och Carrs böcker så slänger jag även in handduken när det gäller min ambition att fullfölja min egen Thriller-Utmaning.

Slutresultatet ser därmed ut så här:

 1. Daniel Woodrell – Gryningen kommer aldrig åter (Recension)
 2. John Dickson Carr – Det krökta gångjärnet (låst rum mysterium) Fixade ej att ut denna fruktansvärt ointressanta bok.
 3. James Crumley – En sista riktig kyss (Recension)
 4. P.D James – Av oskyldigt blod (detektivroman) Utlånad från mitt till annan ort på obestämd tid annars skulle den garanterat ha blivit såväl utläst som recenserad.
 5. Josephine Tey – Den misstänkte (pusseldeckare) Svår att få tag på, tyvärr!
 6. Val McDermid – Andras plåga (Recension)
 7. Janet Evanovich – Lovligt byte (humoristisk ) (Recension
 8. Nigel McCrery – Tyst vittne (Recension)
 9. Patricia Cornwall – Getingboet (rättsmedicinsk ) Det här är den enda av hennes böcker som inte har läst, men lusten att den rann av mig då jag insåg att jag inte skulle lyckas slutföra utmaningen.
 10. Ruth Rendell – I krokodilens gap (psykologisk ) Läs inlägget så förstår ni varför inte lyckades den här.
 11. Peter James – Långt ifrån död (Recension)
 12. Jim Kelly – Vattenuret (Recension)

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: